Събития


Приказка за Малката фея и милионите детски усмивки


Детска къща "Малката Фея" отпразнува своя 5-ти рожден ден в събота сутрин на голямо събитие

Магията, която те кара да се усмихваш на всички детски номера и капризи, магията да изтриваш всяка детска сълзичка от личицето и да я превръщаш в усмивка, това е Малката Фея

15 възпитатели, запленени от магията наречена обич към децата. 15 добри феи и десетки малки усмихнати пакостници. Така с няколко думи може да опишем детският свят, в който е превърнта къщата на мечтите, където всеки ден играят тези малчугани. Да това не е традиционната ясла, нито детска занималня. Това е нещо повече за тези малчугани, обгърнати с любов.

Вчера, на 2-ри септември, "Малката фея" стана на 5 години, а събитието подготвено за всички деца премина с много музика, танци, куклен театър "Червената шапчица" и естествено с много радостни възгласи беше посрещната традиционната голяма торта.


Трогателно в празника беше и официалното изпращане и раздяла с децата, които са проходили и проговорили в яслата, а сега изпращат вече порасналите момиченца и момченца за по нататъшното им развитие в детска градина.

"Надяваме се те да станат достойни хора, архитекти, лекари, инжинери, учители. Трудно е да отгледаш едно дете и след това да се разделиш с него, но ние знаем че няма да забравим нито едно от тях", сподели директорката на детската ясла и не пропусна да прегърне за последен път нито едно от децата.

Специален гост на празника бе 5 годишната Елена, която е предното дете, което в продължение на една година е отглеждано напълно безлатно в детската къща. Тази хуманна традиция ще бъде продължена, като на 24.декември 2017 година, директорката ще обяви името на следващото избрано дете.

"Това ще бъде нашето коледно вълшебство", сподели с усмивка директорката Весела Страшникова, като допълни пред всички гости и родители, че "Феята е символ на вълшебство, така както вярваме, че всяко детство може и трябва да бъде вълшебно".